Buer Gård

Livet på gården

Både dyr og mennesker lever godt på Buer. Kyrne, av typen skotsk høylandsfe, er en attraksjon i seg selv, og hønene tripper fritt rundt på tunet. Løa er ombygd til kvalitetsrestaurant med spektakulær utsikt mot Buerbreen. I kjelleren er det sauefjøs, og man kan følge lammingen gjennom et lite glass fra restauranten

Omgivelser

Gården Buer er Odda sin innfallsport til Folgefonna Nasjonalpark, og ligger fredfullt til i enden av Buerdalen. «All roads lead to Rome», men også alle veier leder til Odda. Odda er et perfekt utgangspunkt for å utforske den vakre naturen i Hardangefjord-området, og Buer gard er et perfekt startpunkt for turer til Buerbreen og Reinanuten.

Historie

Reiselivet har alltid spilt en viktig rolle på Buer. Det var til Odda, Buerdalen og Buerbreen utenlandske gjester valfartet til på 1850-tallet. Den gang kom de med cruiseskip til Odda og reiselivet i Hardanger ble omtalt som frodig, festlig og fargerikt. Det var like livlig her som på børsen i New York. Så lenge det har vært turister i Hardanger har Buer vært et yndet reisemål.

Bjørn og Elisabeth

Vertskap

Buer har frem til i dag hovedsakelig vært drevet som en vanlig gård, med unntak av den perioden hvor reiselivet hadde sin storhetstid i Odda. Fra 1970 drev familien til Bjørn et lite vertshus på Buer med servering av melk, flatbrød og øl. Det var slik det startet.

Nå er Bjørn og Elisabeth Buer med på å skape ny reiselivshistorie på Buer. Det er igjen åpnet for matservering på Buer. Denne gang en topp moderne restaurant med høy kvalitet.

Buer Gård

Livet
på gården

Både dyr og mennesker lever godt på Buer. Kyrne, av typen skotsk høylandsfe, er en attraksjon i seg selv, og hønene tripper fritt rundt på tunet. Løa er ombygd til kvalitetsrestaurant med spektakulær utsikt mot Buerbreen. I kjelleren er det sauefjøs, og man kan følge lammingen gjennom et lite glass fra restauranten.

Omgivelser

Gården Buer er Odda sin innfallsport til Folgefonna Nasjonalpark, og ligger fredfullt til i enden av Buerdalen. «All roads lead to Rome», men også alle veier leder til Odda. Odda er et perfekt utgangspunkt for å utforske den vakre naturen i Hardangefjord-området, og Buer gard er et perfekt startpunkt for turer til Buerbreen og Reinanuten.

Historie

Reiselivet har alltid spilt en viktig rolle på Buer. Det var til Odda, Buerdalen og Buerbreen utenlandske gjester valfartet til på 1850-tallet. Den gang kom de med cruiseskip til Odda og reiselivet i Hardanger ble omtalt som frodig, festlig og fargerikt. Det var like livlig her som på børsen i New York. Så lenge det har vært turister i Hardanger har Buer vært et yndet reisemål.

Luft

Bjørn og Elisabeth

Vertskap

Buer har frem til i dag hovedsakelig vært drevet som en vanlig gård, med unntak av den perioden hvor reiselivet hadde sin storhetstid i Odda. Fra 1970 drev familien til Bjørn et lite vertshus på Buer med servering av melk, flatbrød og øl. Det var slik det startet.

Nå er Bjørn og Elisabeth Buer med på å skape ny reiselivshistorie på Buer. Det er igjen åpnet for matservering på Buer. Denne gang en topp moderne restaurant med høy kvalitet.

SOMMER

19. juni til 17. september

Åpent hver dag fra kl. 10.00- 22.30

KJØKKEN:

Ala-carte lunch hver dag fra kl 13:00-15:30
3-retters middag hver dag fra kl 17.30-19.00

VINTER

1. januar – 18. juni

MIDDAG
Torsdag-lørdag kl 17.30-19.30

SELSKAPER

Hele året

For større selskaper, firmaeventer, julebord eller andre henvendelser, send oss ein mail på post@buer.no på eller ring oss på +47 908 29 841

Hjertelig velkommen til Buer Restaurant

Buer AS  |  Buervegen 330  |  5750 Odda  | +47 908 29 841  | booking@buer.no

SE VEIEN HIT  |  PARKERING & TRANSPORT

Personvern  |  Kjøps- og Bestillingsbetingelser

Foto Øystein Haara
Webdesign av Visual Boost