Buer Gård
Livet på gården
Både dyr og mennesker lever godt på Buer. Kyrne, av typen skotsk høylandsfe, er en attraksjon i seg selv, og hønene tripper fritt rundt på tunet. Løa er ombygd til kvalitetsrestaurant med spektakulær utsikt mot Buerbreen. I kjelleren er det sauefjøs, og man kan følge lammingen gjennom et lite glass fra restauranten
Omgivelser
Gården Buer er Odda sin innfallsport til Folgefonna Nasjonalpark, og ligger fredfullt til i enden av Buerdalen. «All roads lead to Rome», men også alle veier leder til Odda. Odda er et perfekt utgangspunkt for å utforske den vakre naturen i Hardangefjord-området, og Buer gard er et perfekt startpunkt for turer til Buerbreen og Reinanuten.
Historie
Reiselivet har alltid spilt en viktig rolle på Buer. Det var til Odda, Buerdalen og Buerbreen utenlandske gjester valfartet til på 1850-tallet. Den gang kom de med cruiseskip til Odda og reiselivet i Hardanger ble omtalt som frodig, festlig og fargerikt. Det var like livlig her som på børsen i New York. Så lenge det har vært turister i Hardanger har Buer vært et yndet reisemål.
Bjørn og Elisabeth
Vertskap
Buer har frem til i dag hovedsakelig vært drevet som en vanlig gård, med unntak av den perioden hvor reiselivet hadde sin storhetstid i Odda. Fra 1970 drev familien til Bjørn et lite vertshus på Buer med servering av melk, flatbrød og øl. Det var slik det startet.
Nå er Bjørn og Elisabeth Buer med på å skape ny reiselivshistorie på Buer. Det er igjen åpnet for matservering på Buer. Denne gang en topp moderne restaurant med høy kvalitet.